Кръщене

Обичам да снимам кръщенета

Красотата, спокойствието, умиротвореността на църквата, усещането за благословия на всички участници в ритуала и тържественото представяне на малкото човече пред света. 

По време на самия ритуал снимам репортажно, без светкавици или допълнително осветление в църквата, за да не смущавам атмосферата на ритуала. За да изглеждат снимките естествено и непринудено, моля клиентите да ме игнорират.  :)

Обикновено един час е достатъчен за заснемането на ритуала и на кратка сесия с гостите след това, в близост до църквата.

Може да обмислите също дали не искате да вземете и втори фотограф (работим с заедно с Гого) при заснемането на този ритуал. Той не винаги може да бъде наличен, но ако изберете тази възможност и ние можем да я предложим, това значително ще обогати фото-историята и ще и предаде „филмово„ внушение. Кръщенето е изключително труден за фотографиране ритуал, понеже много интензивно се случват много важни неща и то в неконтролируемо от фотографа в неконтроирана среда и осветление. Когато сме двама, шанса да хванем повече от случващите се една върху друга емоции е много по-голям.  Вторият фотограф позволява и заснемането на нестандартни и необичайни гледни точки по време на събитията. Докато първият фотограф заснема „задължителната“ част, другият е освободен да бъде много по-креативен. Например докато единият фотограф снима ритуала, другият следи и улавя емоционалните реакции на роднините и гостите. Двамата могат да снимат на две различни места, паралелно случващи се неща. Например докато един снима обличането на детето, друг снима свещеника, който освещава кръстчето и подаръците. Вторият фотограф може да осигури втора гледна точка (например - от горе ако има балкон в църквата) и т.н. 

Ако обмисляте да ме ангажирате ще ви изпратя една форма с по-подробна информация за снимките и с няколко въпроса към вас. 

Ако имате нужда от повече информация, оставете вашето запитване.

Пишете ми:

Изпратете

Портфолио

Разгледайте другите галерии от моята фотография